Lokaal 4

Hilde Heuninck: Rekenen doen we met hoeveelheden. Zodra die hoeveelheden geen natuurlijke getallen meer zijn, wordt het allemaal een heel pak moeilijker. Bij breuken gaan de cijfers ook nog een keertje vervelend doen. Plots kan ‘5’ op een groter deel duiden dan ‘9’ … Voor kinderen in staat zijn om met breuken te gaan rekenen, moeten ze deze hoeveelheidsaanduidingen goed begrijpen. En dat doe je door de geschreven breuk zowel met de werkelijkheid als met de verwoording te koppelen.

We bekijken in deze workshop welke stappen u concreet met de kinderen kan zetten en spelen een aantal bijhorende spellen.

Halingo: Als logopedist spendeer je vaak meer tijd aan je administratie dan je lief is. Ontdek daarom in deze workshop hoe je dit kan veranderen door gebruik te maken van de webapplicatie Halingo! Stap voor stap gaan we aan de slag zodat je op het einde van de workshop een goed beeld hebt van de mogelijkheden, de voordelen voor jouw praktijk en de ontwikkelingen van de toekomst.

Hilde Heuninck: De teller en noemer zijn intussen helemaal verkend. De kinderen zijn nu klaar om een paar vaardigheden te verwerven. We bekijken in deze workshop hoe we kinderen kunnen leren om breuken met elkaar te vergelijken. Ook de gelijkwaardigheid en gelijknamigheid passeren de revue om uiteindelijk tot aan het ordenen van breuken te komen.

Ook hier bekijken we welke stappen u concreet met de kinderen kan zetten om hen te helpen deze vaardigheden onder de knie te krijgen en uiteraard spelen we ondersteunende spellen.
De drie workshops bouwen op elkaar verder maar zijn perfect los van elkaar te volgen. Hierdoor is er een onvermijdelijke maar minimale overlap.

Hilde Heuninck: Nu zijn de kinderen goed voorbereid om echt met breuken te gaan rekenen. We bespreken de vier bewerkingen, een bijhorend onthoudschema en uiteraard oefenen we al spelend. Binnen deze workshop is ook ruimte om de aanzet naar de procenten te bekijken.

De drie workshops van Hilde Heuninck bouwen op elkaar verder maar zijn perfect los van elkaar te volgen. Hierdoor is er een onvermijdelijke maar minimale overlap.

  • Start Date : 02/23/2019
  • Start Time : 9:30am
  • End Date : 02/23/2019
  • End Time : 5:00pm
  • Address : Bruggestraat 23, 8820 Torhout
# Topic Speaker Time Hall
1 Hilde Heuninck - Breuken lezen, schrijven en visualiseren Hilde Heuninck9:30am - 11:00am Lokaal 4
2 Halingo - Eenvoudig je administratie beheren Halingo11:15am - 12:00pm Lokaal 4
3 Hilde Heuninck - breuken: enkele belangrijke vaardigheden Hilde Heuninck1:15pm - 2:45pm Lokaal 4
4 Hilde Heuninck - Bewerkingen met breuken en de aanzet tot procenten Hilde Heuninck3:00pm - 4:30pm Lokaal 4
X